To 14.11. Helsingin Kaupunginteatteri, Kulissikierros ja Riistapolku

Ennen esitystä pääsemme tutustumaan teatterin kulissien taakse, näyttämölle, työpajoihin ja kaikkeen siihen, mitä katsomosta ei näe. Kierroksen kesto on noin yksi tunti. Huomioittehan, että kulissien takaiset tilat eivät valitettavasti ole esteettömiä. 

Riistapolku-näytelmän kirjoittanut baijerilainen näytelmäkirjailija Franz Xaver Kroetz tunnetaan rankasta realismistaan ja niukkasanaisesta dialogistaan. Kroetzin varhaista tuotantoa edustava Riistapolku-näy-telmä on malliesimerkki aiheista ja teemoista, jotka ovat nostaneet hänet maailmanmaineeseen. 

Riistapolku on 70-luvun teollisuuskaupunkiin sijoittuva perhetragedia, joka koskettaa väkevillä teemoil-laan. Erwinin ja Hildan ainokainen, 13-vuotias Hanni, on rakastunut. Poikaystävä on 19-vuotias Franz. Erwin ja Hilda vastustavat ja häpeävät suhdetta, eivätkä tiedä mitä tehdä, kun Hanni ei suostu luopu-maan ensirakkaudestaan. Franz saa suhteen takia vankeustuomion, mutta rangaistuksen suorittamisen jälkeen suhde jatkuu, ja tapahtumat vauhdittuvat kohti traagisia loppuratkaisuja. 

Mitä on oikea rakkaus ja kenellä on oikeus rakastaa? Riistapolku on julma ja arkinen kertomus lapsuu-den lopusta. Se kertoo yhtä lailla vanhempien voimattomuudesta vieraaksi kasvaneen lapsensa kanssa kuin nuorten pakottavasta halusta ottaa elämä omiin käsiin. 

Ohjaus Lauri Maija 

Rooleissa Pekka Huotari, Risto Kaskilahti, Paavo Kinnunen, Ursula Salo ja Ella Mettänen 

Esityksen kesto on noin 1 t 35 min. Esityksen aikana ei ole väliaikaa. 

HUOM! Lähdemme klo 14.30 (Linnankatu 16). Matkan hinta on 70 euroa sisältäen kulissikierroksen, li-pun, kuljetuksen ja tarjoilun paluumatkalla linja-autossa. 

Huom! varaukset ovat SITOVIA. 

Ilmoittautumiset teatteriesityksiin ja konsertteihin pyydetään viimeistään 30. syyskuuta mennessä sähkö-postitse osoitteeseen markku.laakso@turunteatterikerho.fi tai puhelimitse 050 321 5955. 

Varauksenne vahvistetaan aina vastaamalla viestiinne. 

Jos ette saa vahvistusta, varauksenne ei ole tullut perille. 

Varattaessa lippuja pyydetään antamaan osallistujien nimet ja puhelinnumerot.