su 2.6. klo 19.00 Turun konserttitalo, Agrippina

Turun musiikkijuhlat tuo ensi kesänä Suomeen todellisen maailmanluokan tuotannon Georg Friedrich Händelin Agrippinasta. Ooppera esitetään konserttiversiona sunnuntaina 2.6.2019 klo 19:00 Turun konserttitalossa ja se on samalla musiikkijuhlien varaslähtö.

Turun musiikkijuhlat hemmottelee barokkioopperan ystäviä todellisella kansainvälisellä huipputuotannolla Händelin Agrippinasta. Kolmatta kertaa festivaalilla vieraileva dekkarikirjailija Donna Leonin tukema venetsialainen Il Pomo d’Oro -barokkiensemble ja solistit esittävät
Agrippinan konserttiversion Turun konserttitalolla osana kiertuetta, joka vie yhtyeen Philharmonie Luxembourgiin, Madridin Teatro Realiin, Barcelonaan Gran Teatre del Liceuun, Pariisin Théatre des
Champs-Élysées’hen ja Lontoon Barbicaniin.

Maxim Emelyanychevin johtaman Il Pomo d’Oron kanssa lavalle nousee joukko oopperamaailman nimekkäimpiä tähtiä: rooleissa ovat aikamme kysytyimpiin kontratenoreihin kuuluva Franco Fagioli, bassobaritoni Luca Pisaroni, kontratenori Jakub Józef Orliński, sopraano Kathryn Lewek,
kontratenori Xavier Sabata, basso Andrea Mastroni ja baritoni Biagio Pizzuti.

Agrippinan roolissa loistaa vasta 26-vuotias amerikkalaismezzo Samantha Hankey, joka on nopeasti vakiinnuttamassa asemaansa yhtenä ikäpolvensa kiinnostavimmista laulajista. Voitettuaan Glyndebournen Opera Cupin 2018 ja toisen palkinnon Plácido Domingon Operalia-kilpailussa 2018 hän
debytoi New Yorkin Metropolitanissa kaudella 2018-2019 esiintyen useammassa tuotannossa (Mefistofele, Adriana Lecouvreur, Carmen, Reininkulta, Jumalten tuho ja Rigoletto). Hän vierailee tällä kaudella myös mm. Zürichin oopperassa ja Baijerin valtionoopperassa.

Franco Fagioli kuuluu maailman kysytyimpiin kontratenoreihin. On todellinen musiikillinen herkkukattaus saada Fagioli, Orlinski ja Pisaroni samalle lavalle ja Samantha Hankey on upea löytö.

Händelin nuorekas tragikomedia oli sensaatio Venetsian karnevaaleilla 1709: onkin sopivaa, että tämän konserttiesityksen rooleissa kuullaan oopperan supertähtiä.

Esityskieli on italia. Tekstitys on suomeksi ja ruotsiksi.

Kesto on 3,5 tuntia. Esityksen aikana on yksi väliaika.

Liput à 75 euroa lunastetaan Teatterikerhon edustajalta Turun konserttitalon ala-aulassa klo 18.00-18.45 välisenä aikana.

Huom! varaukset ovat SITOVIA.

Ilmoittautumiset pyydetään 3. helmikuuta mennessä sähköpostitse osoitteeseen

markku.laakso@turunteatterikerho.fi tai puhelimitse 050 321 5955.

Varauksenne vahvistetaan aina vastaamalla viestiinne. Jos ette saa vahvistusta, varauksenne ei ole tullut perille. Varattaessa lippuja pyydetään antamaan osallistujien nimet ja puhelinnumerot.