pe 23.11. tutustuminen Amos Rexiin ja Teatteri Jurkka, Rakastaja

Helsingin ytimeen on avattu arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen yksityinen taidemuseo. Amos Rexon taiteen ja kaupunkikulttuurin kohtaamispaikka, joka koostuu uusista maanalaisista näyttelytiloista, vanhasta, vuonna 1936 rakennetusta Lasipalatsista ja elokuvateatteri Bio Rexistä, sekä Lasipalatsin aukiolla näyttelytilan kattona kumpuilevasta tapahtuma-aukiosta.  Amos Rex haluaa esitellä kiinnostavaa ja kunnianhimoista taidetta virkistävästi ja elämäniloisesti. Menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus tuottavat ainutkertaisia elämyksiä ja yllättäviä kohtaamisia maan alla, päällä ja valkokankaalla.

Amos Rexin ensimmäisestä näyttelystä vastaa taiteilijaryhmä teamLab. Se on vuonna 2001 perustettu Tokiossa toimiva, noin 500 jäsenestä muodostuva monialainen taiteilijaryhmä. Taiteilijoista, koodareista, tietokoneanimaattoreista, matemaatikoista, arkkitehdeistä, graafisista suunnittelijoista sekä kirjailijoista koostuvan ryhmän yhteisenä tavoitteena on ”uudelleen määritellä todellisuus”.

Harold Pinterin Rakastajaon valtaa ja parisuhderakkautta käsittelevä kamarinäytelmä, jossa mikään ei ole sitä, miltä aluksi vaikuttaa. Sarah ja Richard ovat olleet naimisissa kymmenen vuotta. Richard lähtee aamuisin töihin ja pelaamaan työpäivän jälkeen tennistä, jotta Sarahille jää tarpeeksi aikaa juoda teetä rakastajansa kanssa heidän yläluokkaisessa kodissaan. Eräänä iltana Richard tulee kuitenkin sovittua aikaisemmin kotiin ja löytää jotain rakastajalle kuuluvaa. Kaksi erillään pidettyä maailmaa alkavat sekoittua toisiinsa.

Rakastaja käsittelee ihmissuhteisiin liittyvän vallan lisäksi kipeän tunnistettavia vapauden, halun ja muutoksen teemoja, jotka jokainen sukupolvi ja pariskunta joutuu ratkaisemaan omakohtaisesti uudestaan. Kuinka säilyttää intohimo ja vapaus muuttua pitkässä parisuhteessa? Kuinka sovittaa erilaiset halut, tarpeet ja fantasiat? Miten päästä niin kauas toisesta, että voi oikeasti nähdä hänet?

ohjaus: Essi Rossi

rooleissa: Milla Kangas ja Lauri Tilkanen

kesto 1 h 15 min (ei väliaikaa)

Lähdemme klo 14.30 osoitteesta Yliopistonkatu 14 – 16. Matkan hinta on 70 euroa sisältäen sisäänpääsyn Amos Rexiin, teatterilipun, kuljetuksen ja tarjoilun paluumatkalla linja-autossa.

Huom! varaukset ovat SITOVIA. Ilmoittautumiset pyydetään 2. lokakuuta mennessä sähköpostitse osoitteeseen markku.laakso@turunteatterikerho.fi tai puhelimitse 050 321 5955. Varauksenne vahvistetaan aina vastaamalla viestiinne. Jos ette saa vahvistusta, varauksenne ei ole tullut perille. Varattaessa lippuja pyydetään antamaan osallistujien nimet ja puhelinnumerot.