ma 2.10.2023 klo 19.00 (ovet avataan klo 18.30) Teatteri Akseli: Tarpeettomia ihmisiä

Osoite: Humalistonkatu 8 A, 20100 Turku. Tila ei ole esteetön, mutta 2. kerrokseen pääsee hissillä.

Reko Lundánin näytelmä kertoo miehistä hermoromahduksen partaalla – ja naisista, jotka saavat tuntea seuraukset. Kari on työssä terästehtaalla, jonka viimeiseksi työksi jää sen automaatiolinjan kokoaminen, joka vie hänen työpaikkansa. Hänen vaimonsa Tuula saa samana keväänä työpaikan lähimyymälässä. Näytelmä kuvaa niitä 500:aa päivää, kun Kari kulkee toivosta epätoivoon, duunarista pitkäaikaistyöttömäksi. Samalla Karin itsetunto romahtaa ja fyysinen voima jää ainoaksi keinoksi päteä. Petri on luokanopettaja ja arvostettu lähiöaktivisti, joka väsyy työtaakkansa alle. Hän tutustuu itseään 15 vuotta nuorempaan lähikaupan kassaan Sonjaan ja on hetken mielijohteen vuoksi valmis rikkomaan pitkän avioliittonsa.

Esitys kertoo ihmisen kahdesta perustarpeesta: halusta olla hyödyllinen yhteiskunnassa ja seksuaalisuudesta. Se paljastaa pinnan alla kytevän katkeruuden ja vihan, joka purkautuu väkivallaksi ennemmin tai myöhemmin ja kohdistuu yleensä kaikkein läheisimpiin – tai täysin tuntemattomiin.

Näytelmän ohjauksesta vastaa Laura Hurme.

HUOM! Yhdistys tarjoaa esityksen väliaikatarjoiluineen jäsenille, joten ilmoita myös mahdolliset ruoka-aineallergiat. Paikkoja on rajoitetusti, ja täytämme ne ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset pyydetään 23.8.2023 mennessä sähköpostitse markku.laakso@turunteatterikerho.fi tai markkuolavilaakso@elisanet.fi tai p. 050 321 5955. Varauksenne vahvistetaan aina vastaamalla viestiinne. Jos ette saa vahvistusta, varauksenne ei ole tullut perille. Varattaessa lippuja pyydetään antamaan osallistujien nimet ja puhelinnumerot.
HUOM! Varaukset ovat SITOVIA.