to 7.3.2024 Tampereen Työväen Teatteri: Saituri – ihana raha

Neljäsataa vuotta vanha komediaklassikko Saituri on yksi maailman rakastetuimpia näytelmiä. Talouden lait ovat muuttuneet, ihmisluonteen heikkoudet ovat pysyneet samoina. Edelleen raha sekä pilaa että ratkaisee kaiken. Saituri Harpagonille raha on kaikkein tärkeintä maailmassa. Vaurastumisen toivossa hän on naittamassa lapsiaan varakkaisiin perheisiin. Itselleen hän toivoo vaimoa, joka tyytyisi mahdollisimman vähään. Tytär ja poika haluavat kuitenkin kuunnella sydämensä ääntä. Se johtaa heitä kohti rakkautta – vai johtaako?

Otso Kautto on kokenut Molière-ohjaaja, ja tässä Suuren näyttämön tyylikkäässä ja riemukkaassa toteutuksessa hän on halunnut kunnioittaa alkuteoksen hykerryttävää nerokkuutta niin ohjauksessa kuin uudessa suomennoksessaan. Ylitsepursuavan barokkikomedian saippuaoopperamaisista juonenkäänteistä on poimittu hauskimmat havainnot ihmisluonteesta. Tuloksena on tarkka, kaunis ja ratkiriemukas esitys maailmasta, joka muuttuu juuri nyt uskomatonta vauhtia.

Saituri – ihana raha kuvaa sitä, kuinka vanhat uskomukset ohjaavat meitä niin politiikassa, taloudessa kuin rakkauden pyörteissä. Sydän tietää, että aika vaatisi rakkautta ja radikaalia luottamusta, mutta raha vaatii meitä pysymään pelissä. Vain pelissä pysyvät saavat osuutensa – niin rahassa kuin rakkaudessa.

Molièren näytelmää esityksessä kehystävät tositarinat rahan historiasta, verotuksesta ja rahan mahdista. Niitä on ollut mukana kirjoittamassa Helsingin Sanomien taloustoimittaja Juha-Pekka Raeste.

Saituri -käsiohjelma by Tampereen Työväen Teatteri – Issuu

Kesto 2 t 30 min sisältäen väliajan.

Lähdemme klo 16.00 (Linnankatu 16). Matkan hinta on 80 euroa sisältäen lipun, kuljetuksen ja tarjoilun paluumatkalla linja-autossa.

Sitovat ilmoittautumiset pyydetään 6.2.2024 mennessä sähköpostitse markku.laakso@turunteatterikerho.fi tai markkuolavilaakso@elisanet.fi tai puhelimitse 050 321 5955. Ilmoittautumisenne vahvistetaan vastaamalla viestiinne. Jos ette saa vahvistusta, viestinne ei ole tullut perille. Ilmoittauduttaessa pyydetään antamaan myös osallistujan nimi ja puhelinnumero.