SYKSYN ESITYKSET

Seuraavat esitykset tulevat myöhemmin varattavaksi:


28.11. Turun Kaupunginteatteri, Pukija
17.01. Tampereen Teatteri, Notre Damen kellonsoittaja
31.01. Tampereen Teatteri, Notre Damen kellonsoittaja
07.02. Turun Kaupunginteatteri, Riivaaja

PE 6.9. KLO 19.00 TURUN KONSERTTITALO, RAKKAUDESTA MUSIIKKIIN 


TFO ja Christian Vasquez, kapellimestari
Andrei Ioniță, sello 

Pietro Mascagni: Intermezzo oopperasta Cavalleria rusticana 
Pjotr Tšaikovski: Rokokoo-muunnelmat op. 33 
Gustav Mahler: Sinfonia nro 5 cis-molli 

Karismaattinen Christian Vasquez tekee odotetun paluun Turkuun. Tunnelmallisen kaunis Intermezzo on Mascagnin kuuluisimpia sävellyksiä. Kansainvälisen Tšaikovski-kilpailun vuonna 2015 voittanut Andrei Ioniță valloittaa kovaa vauhtia Euroopan merkittävimpiä konserttilavoja. Sellotaituri tulkitsee Tšaikovskin eloisan ja rakastetun teoksen Rokokoo-muunnelmat. Mahlerin viides on mieleenpainuva ja värikäs sinfoniaklassikko, joka yli tunnin kestollaan toivottaa syyskauden alkaneeksi. 

Kesto on noin 2 h 15 min sisältäen väliajan. 

Liput: peruslippu à 19 euroa ja eläkeläiset à 18 euroa lunastetaan Teatterikerhon edustajalta Turun konserttitalon ala-aulassa klo 18.00-18.45 välisenä aikana.

TO 12.9. HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERI, PIENI NÄYTTÄMÖ, PIENET KETUT

Pienet ketut on suurten tunteiden perhedraama, joka lukeutuu amerikkalaisten draamojen klassikkoihin. 

Veljeksillä Ben ja Oscar on liikeidea, joka tulisi tuottamaan miljoonia, mutta sen toteuttamiseen tarvitaan myös heidän sisarensa Reginan tuki. Reginan täytyy suostutella aviomiehensä Horace sijoittamaan rahaa veljesten ideaan. Mutta sisarusten pettymykseksi hänellä ei ole aikomustakaan osallistua bisnekseen. Ben ja Oscar päättävät turvautua laittomiin keinoihin saadakseen Horacen rahat. Tässä perheessä ei voiteta rakkaudella, vaan ahneudella – kuka on valmis menemään pisimmälle. 

Ohjaus: Kari Heiskanen 

Rooleissa: Rauno Ahonen, Seppo Halttunen, Risto Kaskilahti, Pertti Koivula, Elviira Kujala, Paavo Kääriäinen, Ursula Salo, Sari Siikander ja Linda Zilliacus 

Lähdemme klo 16.00 (Yliopistonkatu 14-16). Matkan hinta on 60 euroa sisältäen lipun, kuljetuksen ja tarjoilun paluumatkalla linja-autossa.

PE 20.9. KLO 19.00 TFO, SLAAVILAISIA SATUJA

Elim Chan, kapellimestari Yulianna Avdeeva, piano

Nikolai Rimski-Korsakov: Lumityttö, sarja orkesterille 

Frédéric Chopin: Pianokonsertto nro 2 f-molli op. 21 

Pjotr Tšaikovski: Sinfonia nro 2 c-molli op. 17 ”Vähävenäläinen” 

Elim Chan on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista kapellimestarilupauksista. Vuonna 2014 hän voitti ensimmäisenä naisena arvostetun Donatella Flick -kapellimestarikilpailun.
Chopin-pianokilpailun 2010 voittanut venäläinen Yulianna Avdeeva nähdään konserteissa Chopinin 2. pianokonserton tulkkina. Tunnerikkaassa konsertossa pianisti loistaa pääosassa ja johdattelee tarttuvaa melodiaa eteenpäin. Lumityttö on venäläisten kansansatujen hahmo. Tšaikovskin toinen sinfonia, lisänimeltään ”Vähävenäläinen”, on nauttinut yleisön suosiota ensiesityksestään lähtien. 

Kesto on noin 2 h sisältäen väliajan. 

Liput peruslippu à 19 euroa ja eläkeläiset à 18 euroa lunastetaan Teatterikerhon edustajalta Turun konserttitalon ala-aulassa klo 18.00-18.45 välisenä aikana.

PE 27.9. KLO 19.00 TURUN KAUPUNGINTEATTERI, DON JUAN 

Don Juan, tuo holtiton barokkikukko, kylvää ympärilleen rakkauden siemeniä. Jälkeen jää pettyneitä morsioita, epätoivoisia velkojia ja kostohimoa puhkuvia lankomiehiä. Seikkailijan kintereillä seuraa palvelija Sganarelle milloin kauhistuneena, milloin isäntänsä oikeuksia puolustaen. Don Juanin kiihkeässä elämänpelissä sekoittuvat tunteet ja tuoksut, viettely ja hylkääminen, synti ja synnin palkka. 

Molièren klassikkokomedian Don Juanille mikään ei ole pyhää, ei edes isän rakkaus. Maailma on hänen valloituskenttänsä, ja jotakin hämmästyttävän tuttua hänessä on. Don Juan liihottelee 1600-luvulta suoraan meidän aikamme ytimeen. Pasi Lampelan ohjaamassa esityksessä on luvassa vauhdikkaita käänteitä, säkenöivää dialogia, fyysistä komediaa, hillittömiä hahmoja, ja lopulta melkoisia metafyysisiä väristyksiä kun Don Juan saa luokseen viimeisen vieraansa. Karnevalistinen meno tempaa mukaansa, mutta esitys herättää myös puntaroimaan tekemiemme valintojen ja tekojen seurauksia. 

Komedian roolitus tuo näyttämölle taitoa ja karismaa, jolle on vaikea löytää vertaista: Don Juanina katsojia viettelee Eero Aho. Komedian muissa rooleissa loistavat Minna Hämäläinen, Riitta Salminen, Petri Rajala, Hannes Suominen, Markus Ilkka Uolevi ja Kimmo Rasila. Tuubaa esityksessä soittaa Kari Lilja. 

Liput peruslippu à 36, eläkeläiset à 34 euroa ja opiskelijat à 23 euroa lunastetaan Teatterikerhon edustajalta Turun Kaupunginteatterin ala-aulassa klo 18.00-18.45 välisenä aikana. 

PE 11.10. KLO 19.00 TURUN KAUPUNGINTEATTERI, AMÉLIE 

Amélie on iloa ja onnenkipinöitä sinkoileva musikaali, joka kutsuu katsojan mukaansa maailman romanttisimpaan kaupunkiin. Pariisissa nurkan takaa löytyy aina uusi ystävä, yllätys tai värikäs polku kuljettavaksi. Vastaan voi tulla mitä vain, kun antaa mielikuvituksen viitoittaa tietä! Amélie Poulainin yksinäinen, säästöliekillä eletty lapsuus kasvattaa hänen mielikuvituksestaan roihuavan voiman. Aikuisena Amélie käyttää kaiken tarmonsa ja luovuutensa levittääkseen hyvää mieltä ympärilleen ja vauhdittaakseen naapuruston lemmensuhteita. Mutta kun kyseessä ovat Amélien omat rakkausasiat, vetäytyy nuoren naisen sydän äkisti sykkyrälle. Ujon, mutta kekseliään Amélien ja mysteerimiehen välille kehittyy kissa-hiiri-leikki, jonka katsoja toivoo sydämensä pohjasta johtavan onnelliseen loppuun. 

Amélie-musikaalin ohjaa Reija Wäre ja musiikin sovittaa ranskalaisvaikutteisempaan suuntaan Jussi Vahvaselkä. 

Rooleissa: Jouni Innilä, Jere Jääskeläinen, Stefan Karlsson, Riia Kivimäki, Ulla Koivuranta, Mika Kujala, Matti Leino, Lasse Lipponen, Pihla Maalismaa, Etel Röhr, Mikael Saari, Pauliina Saarinen, Kirsi Tarvainen, Marketta Tikkanen, Aaro Wichmann. Lisäksi nuorena Améliena vuorottelevat Iida Honkanen, Alisa Kujala ja Tilda Mäkimattila. 

Liput: peruslippu à 54, eläkeläiset à 49 euroa ja opiskelijat/lapset à 35 euroa lunastetaan Teatterikerhon edustajalta Turun Kaupunginteatterin ala-aulassa klo 18.00-18.45 välisenä aikana. 

MA 14.10. KLO 19.00 TURUN KAUPUNGINTEATTERI, MUSTA LAATIKKO 14 

Musta laatikko tarjoaa laatujournalismia ainutkertaisena elävänä esityksenä. Huippusuosittujen iltojen aikana kuullaan kymmenkunta tositarinaa, joita ei ole aiemmin Helsingin Sanomissa tai muualla kerrottu. Kertojina ovat HS:n toimittajat ja kuvaajat. 

Musta laatikko etenee kuin sanomalehti: aiheiden kirjo sekä yllättää että viihdyttää. Ulkomaanreportaasista siirrytään sujuvasti kulttuuriaiheisiin ja humoristista kolumnia voi seurata kuvajournalistin koskettava minidokumentti. Esitykset päästävät yleisön myös toimittajien ja kuvaajien työn kulisseihin. 

Liput à 32,50 euroa (opiskelijat à 22,50 euroa) lunastetaan Teatterikerhon edustajalta Turun Kaupunginteatterin ala-aulassa klo 18.00-18.45 välisenä aikana. 


HUOM! VARAUKSET OVAT SITOVIA. 

Ilmoittautumiset teatteriesityksiin ja konsertteihin pyydetään viimeistään 4. elokuuta mennessä sähköpostitse osoitteeseen markku.laakso@turunteatterikerho.fi tai puhelimitse 050 321 5955.