TOIMINTAKERTOMUS 1.1.–31.12.2017

Hallitus

puheenjohtaja, kotisivuvastaava Juha Lukala

varapuheenjohtaja Jorma Suomi

sihteeri, jäsenrekisteri-, jäsentiedote- ja matkavastaava Markku Laakso

asuntovastaava Ulla-Maija Kalleinen

jäsen Kati Uusinoka

Hallitus kokoontui toimintakauden aikana seitsemän kertaa.

Taloudenhoito, kirjanpito Jaana Hoffrén-Lerkki

toiminnantarkastaja Jarmo Kavanti

varatoiminnantarkastaja Kaija Nyman

 

PALKINTOTOIMIKUNTA

puheenjohtaja Kati Uusinoka

jäsenet Ritva Alakärppä, Jarmo Kavanti,  Ulla Lehtinen

 

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KOKOUS

Vuosikokous pidettiin 27.4. Ravintola Suomalaisen Pohjan Kivikabinetissa. Puheenjohtajana oli Jarmo Kavanti ja sihteerinä Markku Laakso. Paikalla oli 19 jäsentä.

Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Hyväksyttiin vuoden 2017 toimintasuunnitelma, talousarvio sekä jäsenmaksun suuruus.

Kokouksen jälkeen Turun Kaupunginteatteri Oy:n tekninen päällikkö Juhani Koski esitelmöi teatterin lisärakentamisesta ja peruskorjauksen nykytilanteesta.

 

JÄSENET

Vuonna 2017 yhdistykseen liittyi 45 uutta jäsentä, erosi tai erotettiin 47 jäsentä ja kuoli kahdeksan. Toimintakauden päättyessä yhdistyksen jäsenmäärä oli 610 jäsentä.

Jäsenmaksun suuruus oli 20 euroa.

Jäsentiedotteita lähetettiin yhteensä kuusi. Suurimmalle osalle jäsenistöä jäsentiedotteet lähetettiin sähköpostitse. Noin 80 jäsenelle tiedote lähetettiin paperipostina. Yhdistys tiedotti toiminnastaan myös kotisivuillaan.

Yhdistyksen kunniajäsen on Meri Brusi.

 

TILAISUUDET

Perinteinen apurahojen jakotilaisuus pidettiin Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa 15.5. Apurahojen saajat esittivät ohjelmaa. Tilaisuuteen osallistui 100 henkilöä.

Kulttuurimatka Helsinkiin tehtiin 9.9. Aluksi vierailtiin Teatterimuseossa, jossa tutustuttiin museo-oppaiden opastuksella Suomi 100 -juhlavuoden Rakkauden tiloja -näyttelyyn, joka avasi muutamia näkökulmia suomalaiseen näyttämörakkauteen sekä perusnäyttelyyn. Ravintola Ostrobotnian Juhlakerroksessa nautitun lounaan jälkeen tutustuttiin Helsingin Musiikkitaloon opastetulla kierroksella. Matkalle osallistui 40 jäsentä.

Glögitilaisuus pidettiin 27.11. Turun Kaupunginteatterissa, jossa tutustuttiin teatterin uusittuihin tiloihin ja katsottiin Juha Lukalan laatima esitys teatterin historiasta, peruskorjauksesta ja laajennustyöstä. Tilaisuuteen osallistui 105 jäsentä. Turun Kaupunginteatterin isäntinä ja teatteritaloon tutustuttajina toimivat tekninen päällikkö Juhani Koski, dramaturgi Satu Rasila, verkko- ja viestintäkoordinaattori Emmi Kantonen ja valo- ja ääniosaston esimies Mika Randell.

 

APURAHAT JA PALKINNOT

Opinto-, matka- ja tunnustusapurahoja jaettiin seuraavasti:

Teatteriapurahat 9.051 euroa

Nuoren taiteilijan tunnustuspalkinto 500 euroa

Naamio-tunnustuspalkinto 3.000 euroa

yhteensä 12.551 euroa

Palkintotoimikunta palkitsi nuoren taiteilijan tunnustuspalkinnolla, kunniakirjalla ja 500 euron stipendillä Turun Nuoren Teatterin näyttelijä Hanna Lindqvistin.

Naamio -tunnustuspalkinnon ja siihen liittyvän 3.000 euron stipendin sekä kunniakirjan sai Åbo Svenska Teaterin näyttelijä Peter Ahlqvist.

 

TEATTERIMATKAT JA -ESITYKSET

Teatterimatkoja tehtiin 13. Niihin osallistui yhteensä 598 henkilöä.

Esityksiin Turussa osallistui yhteensä 723 henkilöä.

Konsertteihin Turussa osallistui 512 henkilöä.

 

HUOMIONOSOITUKSET

Lahden Teatterikerhon 70-vuotispäivää muistettiin onnittelusähkeellä.

Joulutervehdyksellä muistettiin kunniajäsen Meri Brusia ja muutamia yhteistyökumppaneita.

 

MUU TOIMINTA

Turun Teatterikerho ry on Suomen Teatterikerhojen Liitto ry:n jäsen.

Pekka Salmisen kanssa solmittiin 75-vuotishistoriikin toimittajasopimus. Hallitus toimii julkaisutoimikuntana ja Juha Lukala vastaa taitosta.

Yhdistyksen kotisivut uudistettiin ja päivitettiin ajanmukaisiksi.

Kati Uusinoka osallistui Suomen Teatterikerhojen Liitto ry:n hallituksen kokoukseen Jyväskylässä 18.2.

 

TALOUS

Yhdistyksen tuloslaskelma 1.1.–31.12.2017 osoitti 13.596,31 euron ylijäämää ja taseen loppusumma 31.12.2017 oli 484.476,85 euroa.

Teatterikerhon varoja oli sijoitettuina neljään vuokra-asuntoon. Lisäksi osa varoista oli sijoitettuina hajautetusti eri toimialoja edustavien, vakavaraisten, menestyvien ja pitkäjänteistä osingonjakopolitiikkaa toteuttavien suomalaisten yritysten osakkeisiin. Kerhon omituksessa on Wärtsilän, Sammon, UPM-Kymmenen, Huhtamäen, Nokian, Koneen, Nordea A658:n, Nordea Bankin ja Fortumin osakkeita.

Turussa 26.2.2018

TURUN TEATTERIKERHO ry.

Hallitus