TOIMINTAKERTOMUS 1.1.–31.12.2018

Hallitus

puheenjohtaja, kotisivuvastaava Juha Lukala

varapuheenjohtaja Jorma Suomi

sihteeri, jäsenrekisteri-, jäsentiedote- ja matkavastaava Markku Laakso

asuntovastaava Ulla-Maija Kalleinen

jäsen Kati Uusinoka

taloudenhoitaja, kirjanpitäjä Jaana Hoffrén-Lerkki

toiminnantarkastaja Jarmo Kavanti

varatoiminnantarkastaja Kaija Nyman

PALKINTOTOIMIKUNTA

puheenjohtaja Kati Uusinoka

jäsenet Ritva Alakärppä, Jarmo Kavanti, Ulla Lehtinen

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KOKOUS

Vuosikokous pidettiin 18.4. Radisson Blu Marina Palace Hotellin kokoustilassa. Puheenjohtajana oli Jarmo Kavanti ja sihteerinä Markku Laakso. Paikalla oli 15 jäsentä.

Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2017 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Hyväksyttiin vuoden 2018 toimintasuunnitelma, talousarvio sekä jäsenmaksun suuruus.

JÄSENET

Vuonna 2018 yhdistykseen liittyi 43 uutta jäsentä, erosi tai erotettiin 31 jäsentä ja kuoli kaksi. Toimintakauden päättyessä yhdistyksen jäsenmäärä oli 620 jäsentä.

Jäsenmaksun suuruus oli 20 euroa.

Jäsentiedotteita lähetettiin yhteensä kuusi. Suurimmalle osalle jäsenistöä jäsentiedotteet lähetettiin sähköpostitse. Noin 70 jäsenelle tiedote lähetettiin paperipostina. Yhdistys tiedotti toiminnastaan myös kotisivuillaan.

Yhdistyksen kunniajäsen on Meri Brusi.

TILAISUUDET

Perinteinen apurahojen jakotilaisuus pidettiin Turun Kaupunginteatterin yleisölämpiössä 14.5. Apurahojen saajat esittivät ohjelmaa. Tilaisuuteen osallistui n. 100 henkilöä.

Glögitilaisuus pidettiin 3.12. Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa, jossa Aurinkobaletin tanssija Patrick Di Quirico esitti tanssiesityksen, teatterinjohtaja Jukka Aaltonen kertoi teatterin toiminnasta ja ohjelmistosta nyt ja tulevaisuudessa sekä yhdessä Aurinkobaletin taiteellisen johtajan Urmas Poolametsin kanssa heidän Lontoon-apurahamatkastaan. Tilaisuuteen osallistui 55 jäsentä.

APURAHAT JA PALKINNOT

Teatteriapurahat 8.014,00

Nuoren taiteilijan tunnustuspalkinto 500,00

Naamio-tunnustuspalkinto 3.000,00

yhteensä 11.514,00

Palkintotoimikunta palkitsi nuoren taiteilijan tunnustuspalkinnolla, kunniakirjalla ja 500,00 euron stipendillä Turun Nuoren Teatterin näyttelijän Jasmin Mehtälän.

Esirippu-tunnustuspalkinnon ja siihen liittyvän 3.000,00 euron stipendin sekä kunniakirjan sai Turun Kaupunginteatterin näyttelijä Stefan Karlsson. Esirippu-tunnustus annettiin myös Turun Kaupunginteatteri Oy:n tekniselle päällikölle Juhani Koskelle hänen elämäntyöstään turkulaisen teatterin hyväksi. Palkinnon antoivat Turun Teatterikerho ry ja Turun Teatterisäätiö sr yhdessä.

TEATTERIMATKAT JA -ESITYKSET

Teatterimatkoja tehtiin 12. Niihin osallistui yhteensä 649 henkilöä seuraavasti.

Esityksiin Turussa osallistui yhteensä 592 henkilöä.

Konsertteihin Turussa osallistui 496 henkilöä.

HUOMIONOSOITUKSET

Joulutervehdyksellä muistettiin kunniajäsen Meri Brusia ja muutamia yhteistyökumppaneita.

MUU TOIMINTA

Turun Teatterikerho ry on Suomen Teatterikerhojen Liitto ry:n jäsen.

Jorma Suomi osallistui Suomen Teatterikerhojen Liitto ry:n hallituksen kokoukseen Lahdessa 3.2.

Markku Laakso ja Jorma Suomi osallistuivat Suomen Teatterikerhojen Liitto ry:n liittokokoukseen ja 40-vuotisjuhlaan Tampereella 10.3.

TALOUS

Yhdistyksen tuloslaskelma 1.1.–31.12.2018 osoitti 13.596,31 euron ylijäämää ja taseen loppusumma 31.12.2018 oli 484.476,85 euroa.

Teatterikerhon varoja oli sijoitettuina neljään vuokra-asuntoon. Lisäksi osa varoista oli sijoitettuina hajautetusti eri toimialoja edustavien, vakavaraisten, menestyvien ja pitkäjänteistä osingonjakopolitiikkaa toteuttavien suomalaisten yritysten osakkeisiin. Kerhon omituksessa on Wärtsilän, Sammon, UPM-Kymmenen, Huhtamäen, Nokian, Koneen, Nordea A658:n, Nordea Bankin ja Fortumin osakkeita.

Turussa 4.3.2019

TURUN TEATTERIKERHO ry.

Hallitus